Presentació de +ART a les escoles, un mes d’activitats artístiques a la Nau Bostik per a una educació més humanista

 • Un dels eixos de l’esdeveniment és l’exposició INFÀNCIA DONA VELLESA de l’artista Siro López al voltant dels Drets Humans i les obres creades per alumnes de les escoles FEDAC
 • Durant l’acte, la pedagoga Anna Forés dialogarà amb l’artista Siro López sobre el paper de l’art en l’educació
 • Alumnes de l’escola FEDAC Manresa visitaran l’exposició i participaran en un taller artístic

El dilluns 28 de febrer a les 11.00h presentem a la Nau Bostik de Barcelona  l’esdeveniment +ART a les escoles, que posa en valor els llenguatges artístics en l’educació per al desenvolupament de la vessant més humana dels alumnes.

Durant l’acte, els mitjans de comunicació podreu conèixer l’artista polifacètic Siro López a través d’una breu performance i el seu treball INFÀNCIA DONA VELLESA vinculat als Drets Humans, que s’exposa al costat d’obres creades per alumnes de les  25 escoles FEDAC. Siro López dialogarà amb la reconeguda pedagoga Anna Forés, directora adjunta de la Càtedra de Neuroeducació, sobre el paper de l’art en l’educació.

Alhora, al llarg del matí els mitjans podreu veure com alumnes d’una escola interactuen amb l’exposició i participen en un taller artístic per connectar amb les pròpies emocions i participar en un procés de creació col·lectiva.

PRESENTACIÓ A LA PREMSA

Dia i hora: Dilluns 28 de febrer a les 11h

Lloc: Nau Bostik(C. Ferran Turné 1-11 – Barcelona)

L’artista Siro López estarà present a l’acte i disponible per a la premsa al llarg de la setmana, així com alumnes i docents d’escoles FEDAC durant la seva visita a l’exposició DONA INFÀNCIA VELLESA i la participació en un taller artístic.

Sobre +ART a les escoles a la Nau Bostik

+ART a les escoles és un esdeveniment artístic i humà organitzat per les 25 escoles FEDAC i obert a centres educatius d’arreu de Catalunya i a qualsevol persona interessada. Es proposa reflexionar sobre la situació dels llenguatges artístics en l’educació i enfortir-ne la presència en totes les etapes educatives com a eix impulsor d’una educació profundament humanista.

+ART a les escoles vol mostrar que art i educació van de la mà, perquè persegueixen un mateix objectiu: ser l’espurna necessària per despertar consciències i esdevenir agents transformadors per millorar el món que ens envolta.

Per això, +ART a les escoles ha convidat l’artista polifacètic Siro López a exposar el seu treball INFÀNCIA DONA VELLESA a la Nau Bostik. A través d’una quarantena d’obres, realitzades sobre materials de rebuig, coneixerem la vida de persones que ha conegut en els seus viatges per tot el món que viuen situacions de vulnerabilitat. I ens planteja una pregunta: Què podem fer infants, joves i adults per canviar aquestes realitats? La resposta la trobem en moltes de les obres creades per alumnes de les escoles FEDAC i que s’exposen al costat del treball de Siro López.


Sobre Siro López

L’obra de Siro López (Herrera de Pisuerga, 1964) s’ha exposat a nombroses ciutats d’Europa i ara es pot veure per primera vegada a Barcelona.

A la seva obra combina tècniques diferents al servei de la bellesa i de la sensibilització sobre els Drets Humans, des d’un simple llapis a la noblesa de l’oli o el grafit. Es caracteritza per pintar sobre suports que han estat rebutjats per inútils. Són objectes que ha trobat en contenidors, cunetes, abocadors, terrats o en edificacions en ruïna… i que, com un arqueòleg, ha restaurat per dotar-los de dignitat a través de l’art.

Cada material està íntimament lligat a la imatge que hi ha pintada. La força de l’obra de Siro López se centra en les històries i mirades de les persones que ha conegut en els seus viatges i en l’abraçada de màxima intensitat entre la forma i el suport.

Un mes d’activitats culturals i artístiques +ART a les escoles

A més de l’exposició DONA INFÀNCIA VELLESA, +ART a les escoles comprèn un ampli programa d’activitats artístiques i culturals gratuïtes per a tots els públics durant el mes de març a la Nau Bostik amb els Dijous Interactius i +ART el cap de setmana:

 • Dijous Interactius. Cada dijous del mes de març a les 18h oferim un taller artístic diferent a la Nau Bostik per gaudir de l’expressió i les emocions a través de l’art i la creativitat.
  • Dijous 3 de març, 18h: “Mar&Art”, experiència sensorial a través de l’art. A càrrec de Noemí Morral i Montserrat Morral. Espectacle amb conversa, música, poesia i dibuix per transmetre que l’experiència artística és tranformadora i està a l’abast de tothom.
  • Dijous 10 de març, 18h: Instròniks. Makers a l’aula. A càrrec de Marc Sibila. Es poden unir tres disciplines com l’electrònica, la programació i la música? Us imagineu crear el vostre instrument i formar part d’una orquestra?
  • Dijous 17 de març, 18h: Dansa gestual. A càrrec de Laia Vila. Taller dinàmic i creatiu per formar part, a través del gest i la dansa, d’una pintura de l’exposició INFÀNCIA DONA VELLESA de l’artista Siro López.
  • Dijous 24 de març, 18h: Desbloqueja la teva creativitat, dinàmiques amb fang. A càrrec d’Inga Freitas i Júlia Sangés. Jugarem, imaginarem i crearem oblidant-nos dels judicis i de les pressions per assolir la perfecció, gaundint del procés creatiu.

Aforament limitat. Més informació i reserva d’entrades (gratuïtes) a: mesartalesescoles.cat/dijous-interactius

 • +ART el cap de setmana. Cada dissabte al matí del mes de març programem una activitat artística diferent per a famílies amb infants. Activitats gratuïtes amb inscripció prèvia.
  • Dissabte 5 de març, 11.30h: Tina, la caçadora de contes i el seu viatge pels drets infantils. A càrrec de Sandra Sas. La Tina és una caçadora que viatja per tot el món a la caça de contes i rondalles de diferents cultures. En un dels seus viatges, té una conversa molt inspiradora amb una noieta que la fa reflexionar sobre com viuen nens i nenes a diferents parts el món.
  • Dissabte 12 de març, 11h: Creació d’un mòbil decoratiu. A càrrec d’Inga Freitas i Júlia Sangés. Treballarem amb fang i elements naturals i reciclats per crear un mòbil decoratiu amb les aportacions de tots els participants.
  • Dissabte 19 de març, 11.30h: Les claus del Sol. A càrrec de Raül Benéitez. Taller replet d’activitats musicals i expressives per viure i gaudir en família mentre viatgem per les obres de Siro López.
  • Dissabte 26 de març, 11.30h: Tinkering musical. A càrrec de Jèssica Ayala. Aprendrem a trastejar per construir, amb objectes quotidians, un instrument musical.

Aforament limitat. Més informació i reserva d’entrades (gratuïtes) a:

mesartalesescoles.cat/art-el-cap-de-setmana/

Jornades d’ART, 1 i 2 d’abril

L’esdeveniment +ART a les escoles culminarà amb les Jornades d’ART, que tindran lloc els dies 1 i 2 d’abril a la Nau Bostik. Diversos ponents del món de l’educació i del sector cultural tractaran la vinculació entre art i educació i compartiran coneixements i experiències amb els assistents. Programa de les Jornades d’ART disponible properament a la pàgina web mesartalesescoles.cat/jornades-dart