Menu

http://www.escolaxarxa.cat/modules/mod_image_show_gk4/cache/banners.SLA_PRIMARIA.34661566gk-is-681.jpglink

Competència

Lingüística

http://www.escolaxarxa.cat/modules/mod_image_show_gk4/cache/banners.SLA_PRIMARIA.20848458gk-is-681.jpglink

Competència

Artística

http://www.escolaxarxa.cat/modules/mod_image_show_gk4/cache/banners.SLA_PRIMARIA.46745084gk-is-681.jpglink

Competència

D'aprenentatge

http://www.escolaxarxa.cat/modules/mod_image_show_gk4/cache/banners.SLA_PRIMARIA.50592066gk-is-681.jpglink

Competència

d'iniciativa personal

http://www.escolaxarxa.cat/modules/mod_image_show_gk4/cache/banners.SLA_PRIMARIA.34650614gk-is-681.jpglink

Competència

Comunicativa

http://www.escolaxarxa.cat/modules/mod_image_show_gk4/cache/banners.SLA_PRIMARIA.43267240gk-is-681.jpglink

Competència

D'interactuació

http://www.escolaxarxa.cat/modules/mod_image_show_gk4/cache/banners.SLA_PRIMARIA.45706089gk-is-681.jpglink

Competència

Matemàtica

http://www.escolaxarxa.cat/modules/mod_image_show_gk4/cache/banners.SLA_PRIMARIA.50327382gk-is-681.jpglink

Competència

Cultural

http://www.escolaxarxa.cat/modules/mod_image_show_gk4/cache/banners.SLA_PRIMARIA.41736947gk-is-681.jpglink

Competència

Audiovisual

« »
Cart

Content

Breadcrumb

Escola: La importància d'aprendre alemany

Des que naixem i a qualsevol edat, aprendre idiomes és un avantatge important que ens ajudarà a desenvolupar-nos millor en el transcurs de la vida i especialment en la societat actual.

Des de l'escola, donem tot el suport a l'aprenentatge de llengües, sobretot de l'anglès i l'alemany. Molta gent desconeix que l'alemany és la llengua més parlada a la Unió Europea. Actualment, al voltant de 100 milions de persones el parlen i n'és llengua oficial a Alemanya, Àustria i a una part de Suïssa. També es parla i n'és una assignatura a les escoles de moltes regions dels països que tenen frontera amb Alemanya, com per exemple a Polònia, a la República Txeca i a Romania, entre d'altres.

En el moment històric actual, és molt positiu que a la llengua alemanya se li hagi anat donant espai dins l'ensenyament obligatori dels centres escolars de Catalunya. Sigui com a segona llengua estrangera a primària, o com a optativa a ESO i a batxillerat, és una eina important que s'ofereix als nois i noies que tenen interès per aprendre aquest idioma.

Al llarg de la història, per uns motius o d'altres, sempre ha existit la mobilitat de ciutadans d'un països a d'altres. En aquests últims anys, un dels motius principals per desplaçar-se és que molts adults de totes les edats, i entre ells molts joves amb bona formació, han trobat millors possibilitats laborals fora de les nostres fronteres, i molts d'ells s'han desplaçat a països de parla alemanya.

Fora de l'àmbit laboral, hi ha altres motius  importants pels quals la gent es desplaça a d'altres països, com per exemple: programes d'Erasmus (intercanvis universitaris), estudis universitaris o de formacions professionals, intercanvis culturals o bàsicament per fer turisme encara que sigui d'un cap de setmana.

A l'era tecnològica actual, i amb la multitud de mitjans de comunicació que es disposa a través d'Internet, ha permès que infants i joves estiguin molt familiaritzats amb l'existència d'altres cultures i idiomes. Si a aquest fet hi afegim que la gent avui en dia tenen el costum de viatjar cada vegada més, tot plegat provoca que hagi augmentat moltíssim l'interès i el desig de viatjar fora de les nostres fronteres per així poder conèixer d'altres països i cultures i, al mateix temps, establir noves relacions o amistats. 

Per tant, amb uns coneixements bàsics o avançats de l'alemany, juntament amb l'anglès o d'altres idiomes, als joves se'ls amplia en molts aspectes la mobilitat i perspectives de futur dins d'Europa.

Les trajectories a seguir i els ventalls d'interès són bàsicament decisions personals de cadascú. De totes formes, sigui quina sigui la durada de l'estada a d'altres països, al capdavall sempre se'n pot treure un enriquiment personal.

Escola Xarxa

Edifici Pare Coll

Llar d'infants, infantil, primària, ESO, batxillerat.
Cicles formatius de grau mitjà, cicles formatius de grau superior, 
proves d'accés, formació ocupacional, formació continuada.

C. Pare Coll, 1

08600 - Berga

tel 93 821 03 05

fax 93 821 00 75

Connecta't

Vist al Twitter

Identifica't