Menu

Cart

Content

Breadcrumb

Educació infantil: Taller d'ombres, llum i color

Aquest segon trimestre hem començat un nou taller d'ombres, llum i color.

L'objectiu principal d'aquest taller és afavorir l'aprenentatge científic utilitzant espais i materials evocadors, capaços de provocar emocions, amb la finalitat d'ajudar els infants a explicar-se què passa al seu voltant.

Per tal que això succeeixi, els nens i les nenes observen, utilitzen, transformen, manipulen, experimenten, investiguen, interpreten i descobreixen de manera conjunta els objectes i els fenomens de l'entorn més proper. Dit d'una altra manera, plantegen hipòtesis i les verbalitzen, experimenten lliurement, comproven les hipotesis i finalment expressen les descobertes realitzades amb la resta del grup per extreure'n conclusions.

Vam iniciar el taller explicant el conte Els set ratolins cecs. D'aquesta manera, els infants es van familiaritzar amb la foscor, ja que el pas a la foscor i a la llum artificial demana un període d'adaptació. 

Algunes de les activitats que realitzem són observar i identificar diferents tipus de llum (la natural i l'artificial) i reconèixer els materials translúcids, transparents i opacs tot observant si deixen passar o no la llum mentre ens preguntem: "Què creieu que passarà?", "Creieu que veurem la llum? I per què?", "I si provem...?", "Què ha passat finalment?". També experimentem amb les ombres. Concretament, juguem a identificar l'ombra d'un company/a, a descobrir l'ombra de diferents materials i a observar com canvia la forma de l'ombra. A més a més, aprenem a fer-nos preguntes del perquè passa, fer ombres amb objectes posats en diferents posicions, endevinar de quin objecte es tracta i observar si les ombres canvien de lloc depenent de l'hora del dia, entre moltes altres coses.

Ja se sap que per poder aprendre significativament, els infants necessiten un context on es fomenti la curiositat, l'exploració i que mantingui viva la motivació i el coneixement. Un ambient ric en estímuls ofereix als nens i nenes infinites possibilitats d'establir relacions amb el món que els envolta, fomentant d'aquesta manera el desenvolupament de les seves capacitats.

 

Escola Xarxa

Edifici Pare Coll

Llar d'infants, infantil, primària, ESO, batxillerat.
Cicles formatius de grau mitjà, cicles formatius de grau superior, 
proves d'accés, formació ocupacional, formació continuada.

C. Pare Coll, 1

08600 - Berga

tel 93 821 03 05

fax 93 821 00 75

Connecta't

Vist al Twitter

Escola Xarxa

RT @MolinsMontse: Els nostres alumnes han treballat molt i han estat a un bon nivell, l'equip directiu ens ha acompanyat i ajudat en tot mo…

by Escola Xarxa

Identifica't