Menu

Cart

Content

Breadcrumb

Educació infantil: Excursió a Can Canadell

El divendres, 20 d'octubre, els nens i nenes d'educació infantil vam anar d'excursió a la masia de Can Canadell per tal de veure i participar en la verema.

Primer de tot, els infants i el professorat vam conèixer els monitors que ens acompanyarien en aquesta aventura fascinant. Ens van preparar una salutació molt especial per començar el dia amb un somriure!

Després, vam conèixer dos personatges molt divertits (fins i tot podríem dir que eren una mica misteriosos), la Vinyet i el Mossèn Bótes. La Vinyet ens va ensenyar com collir raïm a la vinya, què és i que s'hi fa en una vinya, quines són les principals parts del cep i com tenir-ne cura, entre altres coses. Amb el Mossèn Bótes, vam tenir la oportunitat de visitar el celler. També ens va ensenyar el cullerot i l'embut que feien servir per posar el most a les botes. Tot un món, aquest del vi!

El que més ens va agradar, però, va ser trepitjar el raïm amb els peus, tal com es feia antigament. Amb grups de 4 i 5 nens, entràvem a les aixafadores i, tot fent gresca, cantàvem: "xip, xap, xip, xap, trepitgem raïm, fem most, fem most pels que estem aquí".

Finalment, ens vam emportar a casa una ampolleta amb el most. Un record que mai més oblidarem. Esperem tornar a repetir l'experiència ben aviat! 

Escola Xarxa

Edifici Pare Coll

Llar d'infants, infantil, primària, ESO, batxillerat.
Cicles formatius de grau mitjà, cicles formatius de grau superior, 
proves d'accés, formació ocupacional, formació continuada.

C. Pare Coll, 1

08600 - Berga

tel 93 821 03 05

fax 93 821 00 75

Connecta't

Vist al Twitter

Identifica't