Menu

Cart

Content

Breadcrumb

Educació infantil: Excursió a les Coves del Toll

El divendres, 9 de juny, els nens i nenes d'educació infantil vam celebrar el final de curs anant d'excursió a les Coves del Toll de Moià.

Primer de tot, vam esmorzar una mica ja que ens esperava un dia molt actiu i calia agafar forces. Seguidament, vam conèixer els monitors que ens acompanyarien al llarg de la nostra estada. Cada curs es va repartir entre els diferents tallers didàctics que hi havia: taller de maquillatge facial i elaboració d'un collaret, explicació de la prehistòria i visita a les Coves del Toll.

En el taller de maquillatge, vam tenir la oportunitat de posar-nos dins la pell d'un home primitiu maquillant-nos com feien ells. També ens van explicar com feien la pintura en aquella època i els colors que utilitzaven. A més a més, també vam saber que els nostres avantpassats també eren molt presumits i es guarnien amb collarets fets de petxines i ossos d'animals, entre altres coses. Nosaltres també ho vam voler provar: a partir d'un os, vam elaborar un penjoll passant un fil dins el forat de l'os. Estàvem molt guapos!

També vam visitar el petit poblat de cabanes prehistòriques i vam observar com eren les cases per dins. Allà, ens van explicar com eren els homes primitius, què menjaven, com vivien, com fabricaven les seves eines i com encenien foc, entre moltes altres coses. Un dels monitors ens va fer una demostració de com encenien el foc utilitzant una de les tècniques inventades durant la prehistòria. Tothom es va quedar bocabadat. 

Finalment, vam visitar les Coves del Toll. Abans d'endinsar-nos-hi, però, la monitora ens va explicar que durant el segle XVIII el Sr. Vallès i el seu criat la van descobrir de casualitat. Un cop a dins ens vam adonar del canvi de temperatura: feia fresca ja que la cova és d'uns 14º. Vam aprendre moltes coses, algunes d'elles van ser que en el seu interior s'hi han trobat restes d'animals i indicis de presència humana així com també que l'aigua, que durant milions d'anys ha recorregut les roques de les coves, ha anat deixant empremta a les parets formant fantàstiques formes i dotant-les d'una gran bellesa.

Va ser un dia gratificant i ple de vivències inoblidables que esperem tornar a repetir ben aviat!

 

Escola Xarxa

Edifici Pare Coll

Llar d'infants, infantil, primària, ESO, batxillerat.
Cicles formatius de grau mitjà, cicles formatius de grau superior, 
proves d'accés, formació ocupacional, formació continuada.

C. Pare Coll, 1

08600 - Berga

tel 93 821 03 05

fax 93 821 00 75

Connecta't

Vist al Twitter

Identifica't