Logo
Imprimir aquesta pàgina

P4: Sortida a la biblioteca

P4: Sortida a la biblioteca

El dimecres, 8 de març, els nens i nenes de P4 vam anar a la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet de Berga.

Quan vam arribar, la Mireia, una de les responsables de la biblioteca, ens va fer unes quantes preguntes per conèixer-nos una mica més: com ens dèiem, quina classe érem i de quina escola veníem. Seguidament, ens va parlar del nom i de la breu història d'aquest edifici. Ens vam quedar sorpresos quan vàrem saber que la biblioteca porta el nom de Ramon Vinyes i Cluet en memòria de l'escriptor d'obres de teatre, poesia i contes nascut en aquesta ciutat berguedana. 

Després de la presentació, la Mireia ens va dur a la primera planta: la secció infantil, on ens hi esperava el Saberut, un ratolí molt vellet i molt savi que fa molts i molts anys que viu a la biblioteca, concretament des de l'any 1995. Gràcies al Saberut, vam poder fer una descoberta del tipus de materials que podem trobar a la primera planta: contes, llibres, revistes, còmics i pel·lícules, entre d'altres. També ens va explicar com fer un bon ús de tot aquest material i el funcionament i normes de la biblioteca, és a dir, què i què no podem fer dins d'aquest espai. Seguidament, la Mireia ens va explicar dos contes molt divertits i una mica "mentiders". Els infants havíem d'endevinar què era allò que hi vèiem i que, per art de màgia, es convertia en una altra cosa ben diferent. Va ser molt divertit!

Finalment, ens van deixar una estona lliure per submergir-nos en aquell espai màgic ple de contes de tot tipus i de totes les mides: d'animals, de transports i d'oficis, entre molts altres. Els vam manipular amb molta cura i, una vegada utilitzats, els vam deixar a dins del carro. Vam fer molt cas al ratolí. I després de passar una llarga i bona estona a la biblioteca, tocava agafar forces per emprendre de nou el trajecte cap a l'escola. Així doncs, ens vam menjar unes quantes galetes amb xocolata i, abans de marxar, vam aprofitar que teníem un parc ben a prop per anar-hi a jugar una estona. 

Va ser una experiència molt enriquidora que de ben segur no serà l'última vegada que la repetirem. Des de l'escola, volem donar les gràcies a la Mireia pel tracte rebut i per, una vegada més, acompanyar els infants en la descoberta de la lectura en totes les seves vessants com una manera de descobrir, gaudir i aprendre. 

Si voleu veure més fotografies d'aquesta sortida, les trobareu al Clickedu.

 

 

 

© EscolaXarxa 2013. Dissenyat per Magma. Tots els drets sòn reservats.