Menu

Cart

Content

Breadcrumb

P4: Sortida a la biblioteca

El dimecres, 8 de març, els nens i nenes de P4 vam anar a la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet de Berga.

Quan vam arribar, la Mireia, una de les responsables de la biblioteca, ens va fer unes quantes preguntes per conèixer-nos una mica més: com ens dèiem, quina classe érem i de quina escola veníem. Seguidament, ens va parlar del nom i de la breu història d'aquest edifici. Ens vam quedar sorpresos quan vàrem saber que la biblioteca porta el nom de Ramon Vinyes i Cluet en memòria de l'escriptor d'obres de teatre, poesia i contes nascut en aquesta ciutat berguedana. 

Després de la presentació, la Mireia ens va dur a la primera planta: la secció infantil, on ens hi esperava el Saberut, un ratolí molt vellet i molt savi que fa molts i molts anys que viu a la biblioteca, concretament des de l'any 1995. Gràcies al Saberut, vam poder fer una descoberta del tipus de materials que podem trobar a la primera planta: contes, llibres, revistes, còmics i pel·lícules, entre d'altres. També ens va explicar com fer un bon ús de tot aquest material i el funcionament i normes de la biblioteca, és a dir, què i què no podem fer dins d'aquest espai. Seguidament, la Mireia ens va explicar dos contes molt divertits i una mica "mentiders". Els infants havíem d'endevinar què era allò que hi vèiem i que, per art de màgia, es convertia en una altra cosa ben diferent. Va ser molt divertit!

Finalment, ens van deixar una estona lliure per submergir-nos en aquell espai màgic ple de contes de tot tipus i de totes les mides: d'animals, de transports i d'oficis, entre molts altres. Els vam manipular amb molta cura i, una vegada utilitzats, els vam deixar a dins del carro. Vam fer molt cas al ratolí. I després de passar una llarga i bona estona a la biblioteca, tocava agafar forces per emprendre de nou el trajecte cap a l'escola. Així doncs, ens vam menjar unes quantes galetes amb xocolata i, abans de marxar, vam aprofitar que teníem un parc ben a prop per anar-hi a jugar una estona. 

Va ser una experiència molt enriquidora que de ben segur no serà l'última vegada que la repetirem. Des de l'escola, volem donar les gràcies a la Mireia pel tracte rebut i per, una vegada més, acompanyar els infants en la descoberta de la lectura en totes les seves vessants com una manera de descobrir, gaudir i aprendre. 

Si voleu veure més fotografies d'aquesta sortida, les trobareu al Clickedu.

 

 

 

Escola Xarxa

Edifici Pare Coll

Llar d'infants, infantil, primària, ESO, batxillerat.
Cicles formatius de grau mitjà, cicles formatius de grau superior, 
proves d'accés, formació ocupacional, formació continuada.

C. Pare Coll, 1

08600 - Berga

tel 93 821 03 05

fax 93 821 00 75

Connecta't

Vist al Twitter

Escola Xarxa

RT @MolinsMontse: Els nostres alumnes han treballat molt i han estat a un bon nivell, l'equip directiu ens ha acompanyat i ajudat en tot mo…

by Escola Xarxa

Identifica't