Menu

Cart

Content

Breadcrumb

1r d'ESO: Catanyol

Durant aquest segon trimestre, hem treballat la interacció del vocabulari en castellà i en català amb l'alumnat de 1r d'ESO.

És realment sorprenent veure com alguns dels nostres alumnes desconeixen el nom castellà d’alguns objectes tan quotidians com unes arracades o un culler, o aliments com les albergínies o el lluç; mentre d’altres no saben quina és la traducció de tomillo, hospedaje, espinilleras o enchufe.

Davant aquesta realitat de desconeixença i manca de vocabulari, un dels aspectes competencials de la llengua, hem pretès que els alumnes adquirissin una mica més de vocabulari d’ús quotidià en diferents àmbits: roba i complements, viatges, aliments i estris de cuina, esports, tecnologia i plantes. No ha sigut una tasca massa complicada tenim en compte que tenim alumnes catalanoparlants i alumnes castellanoparlants. Aquesta diversitat ens ha permès un bon treball a l’aula en què uns i altres han compartit els seus coneixements en la llengua materna. Un cop fetes les diferents llistes i comprovades que totes les paraules fossin correctes, hem entrat en competició: els diferents grups han muntat Kahoots, sopes de lletres i mots encreuats, a partir dels quals han demostrat l’aprenentatge fet durant el trimestre.

L’experiència ha estat molt positiva: han treballat, han rigut, han competit i, sobretot, aquestes activitats els han demostrat que és importantíssim el fet de conèixer llengües, quantes més, millor.

 

Escola Xarxa

Edifici Pare Coll

Llar d'infants, infantil, primària, ESO, batxillerat.
Cicles formatius de grau mitjà, cicles formatius de grau superior, 
proves d'accés, formació ocupacional, formació continuada.

C. Pare Coll, 1

08600 - Berga

tel 93 821 03 05

fax 93 821 00 75

Connecta't

Vist al Twitter

Escola Xarxa

RT @GemmaMontana: M,agradaria donar les gràcies a tot l, equip de mestres de l, escola Xarxa. Ens envien activitats motivadores, fan vídeo…

by Escola Xarxa

Identifica't