Menu

Cart

Content

Breadcrumb

ESO: Eduquem en xarxes socials

Ja fa unes setmanes, l'alumnat de 3r d'ESO ha entrat al projecte pilot, De tu a tu, amb l'objectiu de formar els nois i noies perquè puguin ser assessors tecnològics dels nois i noies de primer d'ESO.

La formació ha començat a l'escola i uns quants voluntaris han anat a les dependències dels Mossos d'Esquadra de Berga per continuar la formació i, així, poder començar les seves xerrades.

Paral·lelament, amb els nois i noies de 2n d'ESO, hem entrat al projecte de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades. L'objectiu d'aquest projecte és donar pautes als nois i noies del que s'ha de fer i el que no s'ha de fer per ser correctes a les xarxes i com s'han de protegir en aquest entorn.

A la tarda, la Glòria Freixa ens va fer una xerrada a pares i mares, alumnat i professorat. Com a part important, cal dir que els nois i noies tenen problemes de comunicació a través de la xarxa per falta de maduresa. A més a més, la velocitat a la que circulen les informacions a les xarxes socials fa difícil de controlar.

El que sí que hem de tenir clar és que les xarxes són una gran eina que ha entrat a totes les cases amb la intenció de quedar-se. Per tant, més que limitar, hem de saber educar en el bon ús. Cal que el cercle d'amics que tinguin a les xarxes sigui conegut, que limitin la informació personal i que, si es troben en una situació de conflicte, busquin amb qui compartir-ho i en tots els educadors trobin l'orientació i el suport.

Per a més informació, podeu veure el vídeo (darrere el primer, n'hi ha més) i consultar l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades.

Escola Xarxa

Edifici Pare Coll

Llar d'infants, infantil, primària, ESO, batxillerat.
Cicles formatius de grau mitjà, cicles formatius de grau superior, 
proves d'accés, formació ocupacional, formació continuada.

C. Pare Coll, 1

08600 - Berga

tel 93 821 03 05

fax 93 821 00 75

Connecta't

Vist al Twitter

Identifica't